Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-16 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
Nakupte ještě za 999 Kč a máte dopravu ZDARMA

Ochrana osobních údajů

Správcem osobních údajů podle čl. 4 bod 7 nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen: „GDPR”) je Lucie Fárlíková IČ 875 29 718 se sídlem Wichterlova 574/10, Prostějov 796 04 (dále jen: „správce“).

Kontaktní údaje správce jsou

Adresa: Lucie Fárlíková, Wichterlova 574/10, 79604 Prostějov
Email: info@darkovekartyodlu.cz , telefon: 739615794

údaje, které nám poskytujete, potřebujeme především proto, abychom vám rychle a s maximálním komfortem doručili objednané zboží a vyhověli všem vašim potřebám. Děláme maximum pro to, aby vaše osobní údaje byly v bezpečí a v souladu s právními předpisy, zejména zákonem č. 110/2019 Sb. o zpracování osobních údajů a GDPR. 

Jaké osobní údaje zpracováváme?

V rámci registračního a nákupního procesu a na základě uzavření smlouvy na našem e-shopu www.darkovekartyodlu.cz zpracováváme následující osobní údaje: 

  • Při registraci:
    jméno a příjmení, e-mail, poštovní adresu, fakturační adresu, adresu pro doručování, telefonní číslo (stejné údaje zpracováváme i po vyplnění kontaktního formuláře)
    přihlašovací jména a hesla. Nemáme přístup ke skutečnému heslu
    údaje vzniklé na základě uskutečněných smluv – nakoupené produkty, vaše objednávky, informace a podklady, které nám v této souvislosti poskytnete
  • Zákazník při nákupu:
    Jméno a příjmení, e-mailovou adresu, poštovní adresu, fakturační adresu, telefonní číslo, bankovní spojení
    Údaje vzniklé na základě trvání smlouvy – nakoupené produkty, veškerou komunikaci a podklady, které nám jako klient v souvislosti s plněním smlouvy poskytnete (poradenství, dotazy, info o produktech, reklamace atd.)

Údaje vzniklé na základě trvání smlouvy – nakoupené produkty, veškerou komunikaci a podklady, které nám jako klient v souvislosti s plněním smlouvy poskytnete (poradenství).
 

Účel zpracování vašich osobních údajů

Vaše osobní údaje zpracováváme s maximální péčí, abychom splnili své závazky, zákonné povinnosti a nabídli vám to nejlepší. To vše provádíme v souladu s evropskými i českými právními předpisy. Osobní údaje zpracováváme zejména pro následující účely:

Plnění smlouvy:
Pokud jste u nás nakoupili, uzavřeli jste s námi kupní smlouvu. Všechny vyžadované údaje jsou nutné:

  • abychom vám maximálně rychle a s co největším komfortem dodali zboží a
  • splnili vše, co jsme slíbili v rámci kroků před i po uzavření smlouvy a v ostatní vzájemné komunikaci.
  • pro případ řádného a rychlého vyřešení případných reklamací.
  • pro případ budoucího uplatnění a ochrany práv a povinností smluvních stran.

Plnění zákonných povinností:

Osobní údaje zpracováváme také pro účely plnění zákonných povinností stanovených zejména:

  • právními předpisy upravujícími ochranu osobních údajů
  • právními předpisy o dani z přidané hodnoty, dani z příjmu a dalších daňových předpisů
  • účetní právní předpisy.
  • a další evropské či české právní předpisy.

Doba uchovávání a zpracovávání osobních údajů

Uchování a zpracování osobních údajů je za účelem plnění smlouvy a zákonných povinností po dobu 10 let od realizace poslední části plnění dle smlouvy, nepožaduje-li jiný právní předpis či probíhající soudní či správní řízení uchování smluvní dokumentace po dobu delší.

Pro účely zasílání přiměřených obchodních sdělení budou osobní údaje uchovávány a zpracovávány po dobu 3 let od posledního nákupu na www.darkovekartyodlu.cz. Poté budou osobní údaje smazány, skartovány či trvale anonymizovány.

Cookies

Cookies jsou textové soubory obsahující malé množství informací, které se při návštěvě našich webových stránek stahují do Vašeho zařízení. Soubory cookies se následně při každé další návštěvě odesílají zpět na webovou stránku nebo jinou webovou stránku, která je rozpozná. 

Soubory cookies plní různé úlohy, například umožňují efektivní navigaci mezi webovými stránkami, zapamatování si Vašich preferencí a celkově zlepšují zkušenost uživatele. Dokážou také zajistit, aby reklamy zobrazované on-line byly lépe přizpůsobené Vaší osobě a Vaším zájmům.

Na webových stránkách používáme následující cookies:

  • Nezbytné cookies: jsou zapotřebí k provozu webových stránek, umožňují například přihlásit se do zabezpečených částí stránek a další základní funkčnosti stránek. Tato kategorie cookies se nedá zakázat.
  • Analytické/statistické cookies: umožňují nám například rozpoznat a zjistit počet návštěvníků a sledovat, jak naši návštěvníci používají webové stránky. Pomáhají nám zlepšovat způsob, jakým stránky fungují, například tak, že umožňují uživatelům snadno najít to, co hledají. Tyto soubory spouštíme pouze s Vaším předchozím souhlasem.
  • Reklamní cookies: používají se ke sledování preferencí a umožňují zobrazit reklamu a další obsah, které nejlépe odpovídají vašemu zájmu a online chování. Tyto soubory spouštíme pouze s Vaším předchozím souhlasem.

Upozorňujeme, že třetí strany (včetně např. poskytovatelů externích služeb) mohou rovněž používat cookies a/nebo přistupovat k údajům shromažďovaným cookies na webových stránkách.

Další informace o cookies a jejich aktuální seznam naleznete prostřednictvím jednotlivých internetových prohlížečů, nejčastěji v položce Nástroje pro vývojáře.

  • Shromážděné cookies soubory mohou být zpracovány dalšími zpracovateli:
    • Poskytovatelem služby Google Analytics, provozované společností Google Inc., sídlem 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA;

 

  • Na naší webové stránce používáme cookie „Facebook pixel“ ze sociální sítě Facebook, kterou provozuje společnost Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irland ("Facebook"). Pomocí tohoto nástroje můžeme sledovat, jak uživatelé přijímají naše marketingová opatření provozovaná na Facebooku. Díky tomuto nástroji vás Facebook dokáže určit jako návštěvníka naší online nabídky jako cílovou skupinu pro prezentaci reklam (tzv. „Facebook ads“). Podle toho se pixely Facebooku používají k zobrazování reklam na Facebooku pouze těm uživatelům Facebooku, kteří také projevili zájem o naši online nabídku nebo mají určité znaky (např. zájem o určitá témata

  • Pomocí pixelů na Facebooku chceme zajistit, aby naše reklamy na Facebooku odpovídaly potenciálnímu zájmu uživatelů a neobtěžovaly. Shromážděná data se primárně používají ke generování statistik. To nám umožňuje sledovat, kolik uživatelů bylo přesměrováno na náš web prostřednictvím reklamy na Facebooku (tzv. „konverze“).
    Použití pixelů na Facebooku a ukládání „konverzních cookies“ vychází z čl. 6 odst. 1. 1 písm. F GDPR Máme oprávněný zájem analyzovat chování uživatelů, abychom optimalizovali jak naše propagační nabídky, tak naši reklamu.

 

Souhlas může být vyjádřen prostřednictvím zaškrtávacího políčka obsaženého v tzv. cookie liště. Soubory cookies můžete i následně v nastavení svého internetového prohlížeče odmítnout, nebo si nastavit užívání jen některých.

Jaká práva můžete uplatnit?

Máte naprosto legitimní právo mít kontrolu nad vlastními osobními daty. V souvislosti s jejich správou můžete vůči nám jako správci uplatnit řadu práv.:

Právo na přístup k informacím:

Máte samozřejmě právo požadovat po nás informaci, zda jsou vaše osobní údaje zpracovávány či nikoli. Pokud vaše osobní údaje zpracováváme, máte právo požadovat vysvětlení ohledně jejich zpracování, včetně informací o tom, jaké z vašich osobních údajů zpracováváme.

Právo na opravu:

Máte také právo, aby vaše zpracovávané údaje byly vždy aktuální a přesné. Není-li tomu tak, můžete po nás požadovat opravu, aktualizaci či doplnění jakéhokoliv osobního údaje. Do doby, než přesnost údajů prověříme, můžete žádat omezení zpracování.

Právo na výmaz:

Máte také právo na to, aby vaše osobní údaje nebyly zpracovávány vůbec. Z tohoto titulu můžete požadovat výmaz konkrétních osobních údajů. Nebude-li nám v tom bránit zákonná povinnost, povinnost ze smlouvy či oprávněný zájem, samozřejmě vaší žádosti na výmaz vyhovíme, příslušné údaje vymažeme, skartujeme či anonymizujeme. 

Právo na přenositelnost:

Dalším z práv, které vám nová evropská úprava GDPR poskytuje, je právo požadovat tzv. přenositelnost osobních údajů na nového správce.

Právo podat námitku:

V případě osobních údajů zpracovávaných na základě oprávněného zájmu darkovekartyodlu nebo ve veřejném zájmu máte právo vznést námitku adresovanou nubio proti takovému zpracovávání. Jedná se zejména o případy, kdy vám budeme zasílat z důvodu oprávněného zájmu obchodní sdělení na základě kupní smlouvy či vašeho souhlasu.

Právo podat stížnost:

V souvislosti se zpracováváním vašich osobních údajů máte právo kdykoliv se obrátit se na Úřad pro ochranu osobních údajů se stížností, a to v případech, kdy se domníváte, že dochází k porušování vašich práv týkajících se osobních údajů.

Další příjemci osobních údajů?

Abychom vám mohli naše zboží řádně nabídnout na e-shopu, doručit je až k vám, mohou být vaše osobní údaje dále zpřístupněny dalším subjektům:

  • provozovateli zajišťujícímu technické řešení a podporu e-shopu společnosti - Eshop-rychle, provozované společností Golemos s.r.o., sídlem Zátkovo nábřeží 448/73, 370 01, České Budějovice;
  • poskytovateli, u kterého máme elektronickou poštu,
  • společnostem vydávajícím kreditní karty, poskytovatelům platebních služeb za účelem zpracování plateb a bankám na základě vaší objednávky, plnění kupní smlouvy
  • přepravcům za účelem dodání vámi objednaných produktů nebo služeb a řešení reklamací, včetně odstoupení od smlouvy
  • třetím stranám, např. právním zástupcům, soudům za účelem vymáhání nebo uzavření jakékoli smlouvy s vámi;
  • veřejným orgánům (např. policie).
  • případně další poskytovatelé zpracovatelských softwarů, služeb a aplikací, které však v současné době prodávající nevyužívá.

Vaše práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Nařízení GDPR vám dává mimo jiné právo obrátit se na nás a chtít informace, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování, můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů, požadovat po nás v určitých situacích výmaz osobních údajů a v určitých případech máte právo na jejich přenositelnost. Proti zpracování na základě oprávněného zájmu lze vznést námitku.

Pokud si myslíte, že s daty nenakládáme správně, máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, případně se se svými nároky obrátit na soud.

Tyto podmínky jsou účinné od 1. 1. 2023

 

Novinky z našeho blogu

Dárkové karty od LU: Ať je vaše svatba nezapomenutelná!
05.01.2023
Dárkové karty od LU: Ať je vaše svatba nezapomenutelná!
Plánování svatby je radost i starost každé nevěsty. Využijte proto Dárkové karty od LU a poděkujte lidem, kteří vám s přípravou vaší svatby pomohli. D... číst celé
Dárek pro kolegyni
12.10.2022
Dárek pro kolegyni
V práci trávíme třetinu svého dne. Je tedy jasné, že se často z kolegů stanou přátelé. Pro všechny je pak těžké, když přijde čas a oblíbená kolegyně o... číst celé
Co darovat učitelce
04.05.2022
Co darovat učitelce
Co darovat a jak poděkovat paní učitelce, to je otázka, s kterou si rodiče lámou hlavu každý rok. číst celé
Provázkové náramky
12.03.2022
Provázkové náramky
Jaké jsou nejoblíbenější náramky? Provázkové či chcete-li šňůrkové náramky. číst celé

       

Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz